Klaster definicija

Uspješno vođenje klastera

Postoje razne definicije uspješnosti klastera vezane uz pokazatelje, projekte, aktivnosti. Naravno, većina od njih je potpuno ispravna. No iskustvo pokazuje da se poslovno udruživanje u Hrvatskoj ipak razvija znatno sporije nego u razvijenijim zemljama Europske unije.

Analitičari uglavnom traže uzroke takvog stanja u politici ili u povijesnom mentalitetu, zanemarujući činjenicu da su u gotovo svim društvenim sustavima postojala pod raznim nazivima vrlo uspješna poslovna udruživanja. Ona su i tada i sada bile tržišna potreba, a ne samo nečija želja.

U nedostatku sustavne suradnje sa službenim institucijama, hrvatski privatni sektor konstantno vodi bitku za opstanak umjesto za razvoj. Clusteri su jedan od alata kojima se negativni trendovi mogu okrenuti u pozitivne.

Kako bi uspješno upravljali klasterom treba dobro biti svjestan okruženja u kojem djelujemo. Ukoliko tek započinjete klaster inicijativu nije na odmet iskoristiti konzultantske usluge upravljanja kako bi izbjegli početničke greške i gubitak dragocjenog vremena.

Globalno okruženje

Hrvatsko okruženje je globalno okruženje Europske unije, zajedničko jedinstveno tržištena kojem djeluju najsnažnije svjetske kompanije. Prema takvoj konkurenciji, lokalno tržište pretežito ispada potpuno nekonkurentno (čast izuzecima).

Ulaganja u ljude i u strojeve su daleko veća, traži se poslovna suradnja, stvara se dodana vrijednost, maksimizira se profit. Kod uspješnog clustera u bilo kojoj grani djelatnosti najvažnije je izgraditi povjerenje među poslovnim subjektima, razvijanjem svijesti o razlici između konkurentnosti i konkurencije.

Samo zato što se dva ili više subjekta natječu na istom tržištu, ne znači automatski da su neprijatelji. Štoviše, vjerojatno u startu imaju bar desetak dodirnih točaka koji predstavljaju zajednički interes. Naglašavanje upravo zajedničkog interesa je najbolji način sa razbijanje početnog nepovjerenja.

Konkretni podaci

Većina menadžera i direktora voli brojke i informacije. Pružanje prave analize na kojoj mogu temeljiti svoju odluku može značiti razliku između klastera od par članova i klastera od nekoliko desetaka članova. Svi trebaju pravovremeno dobiti potrebne informacije.

Bitno je uključiti lidere privatnog sektora i pružiti im priliku da jasno izraze sva svoja pitanja, pri čemu treba imati spremne konkretne odgovore. Što su to klasteri, kako i zašto se rade, koja je moja korist, koliko će me koštati, sve su to prirodna pitanja.

Okupljanjem lidera određene industrije za isti stol, već početni sastanak dobiva značajnu težinu. U praksi hrvatski lideri jako dobro poznaju probleme svog tržišta, imaju višegodišnje iskustvo i uglavnom su jako skeptični prema namjerama svojih konkurenata.

Fokusiranje na bitne teme

Dobar posrednik, konzultant, klaster menadžer, predsjednik, voditelj inicijative će uvijek nastojati stvoriti konstruktivnu raspravu i usmjeravati tok razgovora prema bitnim poslovnim temama. U praksi ovo zvuči jednostavno, ali stvarni sastanci će nebrojeno puta krenuti u krivom smjeru vraćanja u prošlost, vađenja starih sukoba, oslanjanja na što bi bilo kad bi bilo, te će zasigurno zaiskriti u jednom trenutku.

Za početak je dobro početi sa manjim i lakšim zadacima, gdje je dogovor vjerojatniji, nego odmah otvoriti teške teme koje godinama koče razvoj određenog sektora. Kad se ljudi opuste i priviknu na činjenicu da traže zajednički interes, poželjno je otvoriti glavnu raspravu.

Skup lidera i stručnjaka daje grupi kredibilitet za osnivanje klastera. U takvom okruženju znanje ima najveću težinu, te valja posjedovati dubinska saznanja o specifičnostima industrije. Jednom kad se stručnjaci usuglase, za provođenje dogovorenih aktivnosti je mudro konzultirati specijaliste.

Kreiranje partnerstva

Ključ uspješnog stvaranja klastera leži u stvaranju partnerstva poslovnih subjekata u određenim pitanjima. To ne znači da oni prestaju biti konkurenti, već samo da imaju zajedničke interese kojima mogu unaprijediti svoje poslovanje, povećati vrijednost svojih usluga.

Nebitno je pritom koji je povod poslovnom udruživanju, da li je riječ o outsourcingu neke velike kompanije ili udruživanju desetaka malih poduzeća. Proces uspostavljanja dijaloga i razmjene informacija je uvijek korak naprijed. Uspješan klaster je zapravo svaki klaster čiji su članovi zadovoljni njegovi djelovanjem.

Povezani članci: