Klaster definicija

Primjeri domaćih i stranih klastera

Klaster intermodalnog prijevoza

Klaster intermodelnog prijevoza

Klaster intermodalnog prijevoza je osnovan 2005. godine kao Hrvatska udruga za promicanje međuobalnog prometnog povezivanja (Short Sea Shipping) s ciljem promocije i razvoja tog vida prijevoza.

Autoservisni Cluster Rijeka

Autoservisni Cluster Rijeka

Autoservisni Cluster Rijeka je osnovan kao neprofitna udruga od strane članova sa ciljem unaprijeđenja djelatnosti i položaja autostruke. Temelji se na horizontalnoj i vertikalnoj integraciji članova.

The Sinos Valley Cluster

Sinos Valley klaster

U Brazilu se nalazi jedan od najrazvijenih klastera na svijetu, poznat pod imenom Sinos Valley. Bavi se proizvodnjom obuće, pri čemu integrira otprilike 7,500 povezanih grana industrije i zapošljava oko 400,000 ljudi.

AC Steiermark

Automobilski klaster Steiermark

Automobilski klaster Steiermark bio je prvi klaster u Austriji općenito, prema uzoru na kojeg su napravljeni svi ostali. Danas je u klaster uključeno 185 članova i partnera, sa oko 44,000 zaposlenih.

NCE Maritime klaster

NCE Maritime klaster

Pomorski NCE klaster smješten na obali Norveške je među naprednim tehnološkim organizacijama koje pružaju usluge segmentima globalne offshore industrije, prvenstveno kroz.veću konkurentnost članova.

 

Povezani članci: