Klaster definicija

Odabir članova klastera i lokacije

Prepoznati potencijalne članove i pronaći pravu lokaciju za osnivanje klastera nije uvijek lako. Većinom su poslovni subjekti koncentrirani na određenom zemljopisnom području, što je dobro mjesto za početak. Održivost klastera u početku uvijek leži u poznavanju vlastitog okruženja.

U Hrvatskoj je trenutno poslovno okruženje opterećeno predrasudama prema poduzetničkoj inicijativi, dok udruživanje kod samih poduzetnika često nosi nekakav negativan prizvuk relikta prošlosti. Neznanje u današnjoj ekonomiji ima visoku cijenu. Spremnost na promjene definitivno nije jedno od jačih obilježja domaćeg mentaliteta.

Isplati li se osnovati klaster u takvim uvjetima? Odgovor je da. Jednostavno rečeno, ne postoji nijedna druga organizacija koja može konkretno zaštititi interese svojih članova kao klaster kroz projekte koje određuju sami poduzetnici. Klasteri se temelje na tržišnim principima i dobrovoljnom sudjelovanju, što znači da moraju opravdati svoju svrhu postojanja.

Za mnoge će biti iznenađenje da u Hrvatskoj postoje sredine koje potiču razvoj clustera financijski i logistički. Preko razvojnih agencija moguće je dobiti urede i opremu, dok pojedini gradovi i županije čak financijski podupiru osnivanje klastera. Na nacionalnoj razini Ministarstvo poduzetništva i obrta provodi program razvoja klastera kroz natječaj "Poduzetnički impuls". Više konkretnih informacija moguće je doznati u članku o financiranju klastera.

Počnimo redom...

Prva faza je svakako utvrditi gdje se nalaze potencijalni članovi, gdje se nalaze njihovi proizvodni pogoni, gdje se nalaze kupci i dobavljači, postoje li već slične inicijative, kako se postavlja lokalna zajednica prema udruživanju, te jesu li već postojeće institucije spremne na suradnju? Osim putem maila i interneta, većinu ovih informacija je najbolje istražiti osobno jer će odgovori na gore navedena pitanja itekako utjecati na vašu inicijativu.

Poznajete nekoliko kolega koji dijele vaš entuzijazam i ideje, što je najvažnije, spremni su vas podržati u početku. Vrijeme je za potražiti nove članove koji će tvoriti bazu klastera. Cilj je uvijek ostvariti kritičnu masu koja će poduprijeti projekte do realizacija.

Organiziranje susreta/okruglog stola

Najučinkovitiji način pokretanja clustera je organizacija okruglog stola ili sastanka relevantnih poduzetnika određene grane djelatnosti, na kojoj će se jasno utvrditi postoji li zajednički interes. Ukoliko vam treba točka za početni dogovor, možete naručiti studiju opravdanosti osnivanja klastera.

Čak i iskustvo ne olakšava ovaj prvi korak. U praksi je riječ o vlasnicima/direktorima konkurentnih poduzeća, koji već imaju međusobnu prošlost, stare sukobe i ne postoji dovoljno međusobno povjerenje. Da bi izbjegli svađe u startu, pametno je pozvati profesionalce iz drugih klastera ili sličnih inicijativa koji su odavno prošli ovu fazu.

Ljude morate voditi primjerom prema zajedničkom interesu, jer ga često neće sami otprve prepoznati. Nažalost, velik broj klastera i dobrih ideja propadne upravo zbog trivijalnih međuljudskih svađa koje nastanu zbog nedovoljnog usmjerenog vodstva.

Na uvodnom sastanku treba biti konkretan, postaviti okvire suradnje, korak po korak navesti prijedloge aktivnosti, odgovoriti na sva pitanja i dati mogućnosti predlaganja drugačijih rješenja. Bilo kakva tabu tema može ozbiljno ugroziti kredibilitet vaše inicijative. Pitanje financija i početnih uloga obavezno mora biti na stolu, makar članarina bila simbolična.

U idealnom slučaju se sve može dogovoriti na jednom sastanku, no u praksi je to proces koji traje kroz više sastanaka, mailova, telefonskih poziva. Ne moraju to uvijek biti formalni sastanci, nekad se najvažniji detalji dogovore upravo u neformalnom druženju kad su ljudi opušteniji.

Izbor lidera

Uvijek postoji predvodnik, osoba koja organizira i pokreće sve aktivnosti. Obično je riječ o poduzetnoj osobi koja ima određenu viziju, odnosno ideju cjelokupnog pothvata. Odličan lider iza sebe ima znanje, reference i poštovanje kolega. Funkcija lidera je usmjeriti druge članove na bitne stvari, tj. zadržati njihovu pažnju na razlozima zašto treba osnovati klaster.

Važno je napomenuti da je to samo početno stanje, dok se ne formaliziraju odnosi. Kasnijim utvrđivanjem hijerarhije postiže se stvarna raspodjela odgovornosti sukladno pravnom obliku cluster organizacije. Zatim dolazi do podjele operativnog (projektnog) i strateškog (planskog) dijela aktivnosti.

Promocija u medijima

Kad je riječ o klasterima, gotovo sve biti javno i transparentno. To je jedini način za uspostaviti dugoročno povjerenje između članova, izgraditi komunikaciju među njima i dobiti podršku lokalne zajednice. Publicitet je moćno sredstvo kroz koje možete zastupati svoje stavove i predstaviti zajednički interes.

Povezani članci: