Klaster definicija

Komunikacija unutar klastera

Uspostavljanje kvalitetnog dijaloga između članova je temelj organizacije svakog clustera. Dobar lider klastera, bilo da je riječ o predsjedniku ili klaster menadžeru, mora poštovati pojedinačne interese svakog člana dok istovremeno naglašava zajedničke interese.

Ipak, u praksi se osim zaštite interesa mora voditi briga i o osobnosti svakog člana. Svaki poduzetnik, vlasnik, direktor, menadžer ima svoj karakter, svoje specifične osobine i ne postoji univerzalni način pristupanja članovima.

Ono što jednog potakne da se još jače uključi u aktivnosti klastera drugog će možda navesti da odustane od poslovnog udruživanja. Zato je potrebno poznavati malo ljudske psihologije,točnije vrste ljudi sa kojima možete surađivati.

Općenita definicija osobnosti bi bila individualne razlike u karakterističnim obrascima razmišljanja, osjećanja i ponašanja. Postoji veliki broj teorija posvećenih povećanju efikasnosti kompanija kroz kvalitetno upravljanje ljudskim potencijalima.

Četiri tipa osobnosti

Za potrebe ovog članka zadržati ćemo se na osnovnoj podjeli na četiri različita tipa osobnosti, koja je u praksi sasvim dovoljna da se izbjegnu početne greške klaster inicijativa i međuljudski sukobi. Lider klastera ima delikatan posao usklađivanja osobnosti svakog člana u projekt, poštujući zajednički interes.

Mislioci

Ovaj tip osobnosti uglavnom posjeduju intelektualci koji cijene istraživanje novih koncepata, ne drže do statusa quo i uvijek pokušavaju pronaći novi smjer ili bolji način kako odraditi nužne aktivnosti. Ne vole žuriti, već dobro razmatraju svaku pojedinu ideju i uživaju davati prijedloge u raspravi o njoj.

Često će podržati lidera klastera u njegovim namjerama, iako će biti suzdržani kada se treba izjasniti o realizaciji aktivnosti. Njihova suzdržanost nestaje jednom kad se projekt pokrene, tada traže bolje i brže metode kako doći do uspjeha.

Operativci

Osobe koje su navikle biti stalno u akciji, obično su operativci karakterom. Zrače energijom, neki djeluju zaigrano, odmah i uvijek spremni za akciju. Preferiraju rješavanje problema i postizanje rezultata, a u načelu ne vole previše razmišljati o alternativnim mogućnostima koje im brzo dosadi.

Operativci uvijek traže konkretne zadatke projekta klastera, a podržati će lidera u gotovo svakoj situaciji za koju procjene da se uklapa u zajednički interes. Oni obično čine važan dio rukovodećeg tima, sa time da su najbolji specijalizirani za točno određene aktivnosti.

Organizatori

Organizatori su vrlo strogi glede poštivanja pravila i procedura, pouzdani i odani suradnici koji najbolje funkcioniraju u uređenoj atmosferi. Klaster inicijativama često nedostaje upravo poneki organizator koji ima sposobnost izgraditi stabilan, uspješan i konzistentan sustav upravljanja.

Kao osobe su radišni i precizni, stoga će propitivati svaku odluku i svaki detalj projektnih aktivnosti. Njihov perfekcionizam je odličan za napraviti kvalitetne planove, no svaki lider treba imati na umu da će prilikom promjena ili improvizacije (koje su u klasterima neizbježne) oduzimati dragocjeno vrijeme.

Kreativci

Posljednji tip osobnosti su emotivci koji svoju snage izvlače iz zajedničke suradnje sa ljudima. Često su popularni u društvu zbog iskrenosti, osjetljivosti i dublje percepcije. Znaju okrenuti loše situacije na šalu i izvući najbolje iz njih.

U klasterima kreativci imaju važnu ulogu u rješavanju sporova i pronalaženju rješenja problema. Sjajno mogu osigurati podršku lideru ukoliko vjeruju u njegovu prosudbu.

Eventualni nesporazumi sa njima nastaju kad je sve vezano uz aktivnosti projekta definirano i ostaje disciplinirana realizacija. S obzirom da znaju odluke suprotne njihovoj procjeni doživjeti vrlo osobno, lider klastera im treba uvijek taktično pojasniti svoju namjeru.

Povezani članci: