Klaster definicija

Resursi za osnivanje klastera u Hrvatskoj

MINPO Poduzetnički impuls

Ministarstvo poduzetništva i obrta

Ministarstvo poduzetništva i obrta Republike Hrvatske na nacionalnoj razini potiče razvoj klastera kroz program poticaja Poduzetnički impuls. Jednom godišnje je moguće povući sredstva za sufinanciranje klastera.

Poticaji Grada Rijeke za klastere

Poduzetnički program Grada Rijeke

Na lokalnoj razini Grad Rijeka se posebno ističe kao povoljno okruženje za razvoj klastera već duži niz godina zbog svog programa poticanja poduzetništva koji daje nepovratne subvencije.

Logo Hrvatske gospodarske komore

Zajednica klastera pri HGK

Cilj zajednice klastera je pružiti širu sustavniju podršku razvoju klasterizacije u RH. Svi operativni klasteri i klaster inicijative mogu se učlaniti u Zajednicu, a također se mogu učlaniti i fizičke osobe.

Podrška razvoju klastera

Podrška razvoju klastera

Glavni cilj projekta "Podrška razvoja klastera" bio je unaprijediti konkurentnost hrvatskog gospodarstva kroz veću kvalitetu i potporu investitorima i poduzetnicima na nacionalnoj i regionalnoj razini.

AIK logo

Agencija za investicije i konkurentnost

Hrvatski klaster konkurentnosti je neprofitna organizacija, identificirana i osnovana na inicijativu Vlade RH, u okviru 12 sektora djelatnosti od strateškog interesa za razvoj Republike Hrvatske.

 

Povezani članci: